Samenvatting VT5 Verknipte tegenstander

De Hoornse rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra worden geconfronteerd met een aantal zaken die buiten hun jurisdictie vallen. Dat begint met de vondst in een bos in Friesland van lichaamsdelen die daar al jaren blijken te liggen.

Als in Amersfoort de vrouw en de dochter van een vriend van Luca’s broer Gianni verdwijnen en enig spoor ontbreekt, vraagt hij Luca om hulp.

Sanne wil het verleden achter zich laten. Ze wordt, net als collega Luca en paragnost Will de Jager, onaangenaam verrast als de tentakels van dat verleden zich uitstrekken naar het heden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samenvatting Meedogenloos

Nadat hun ouders zijn vermoord, slaan de zusjes Mandy en Lisa Peeters op de vlucht. Het belastende bewijsmateriaal dat ze bij zich dragen, maakt dat ook zij moeten vrezen voor hun leven.

Vier jaar eerder verdween de toen dertienjarige Californische India Johnston spoorloos. Ze duikt buiten het zicht van haar familie op in de gedwongen prostitutie in België. Dan is er een klant die zich haar lot aantrekt. 

Tim Bosman en Suzanne Meyer hebben elkaar na het verbreken van hun relatie al ruim zeven jaar niet meer   gezien. Tim heeft in de journalistiek te maken met uiteenlopende zaken, waarbij hij niet altijd vrienden           maakt. Als de omstandigheden Tim en Suzanne weer bij elkaar brengen, staat hun leven op het punt               voorgoed te veranderen.
                                                                            

Op het eerste gezicht lijken dit drie op zichzelf staande gebeurtenissen. Schijn bedriegt.

Uitgave: LetterRijn

ISBN: 978 94 9187 548 9

 

 

 

Samenvatting VT4 Verminkte toekomst

 

De moeder van Sanne Philips verdwijnt spoorloos als haar dochtertje nog maar tien jaar oud is. Sanne groeit op bij haar grootouders en kiest later voor het beroep van rechercheur, mede ingegeven door die eerdere verdwijning.

 Vierentwintig jaar later ontvangt Sanne een envelop met daarin de ketting die ze haar moeder kort voor de verdwijning gaf. Op advies van paragnost Will de Jager duikt ze in het verleden en daarbij stuit ze op een hele reeks verdwenen jonge vrouwen. Het onderzoek dat volgt, levert in eerste instantie meer vragen dan antwoorden. Leeft Sannes moeder nog? Waar is ze dan al die jaren geweest? Wie heeft de ketting verstuurd?

Een melding over mogelijke kindermishandeling en een nieuwe vermissing van een vrouw, slokt bijna alle tijd van de rechercheur op. Sanne zet haar zoektocht door en wordt daarbij geholpen door haar collega Luca Borra en paragnost Will.

 Uitgave: LetterRijn

 ISBN: 978 94 9187 540 3

 Over Verminkte toekomst:

     
‘Verminkte toekomst’ is zó goed en zó spannend! De VT-serie van deze auteur is –naar mijn mening- uitstekend geschikt voor een televisieserie. Het zou ‘Flikken’ en ‘Moordwijf’ zomaar van de troon kunnen stoten. Skaye did it again! Ze overtreft zichzelf opnieuw met ‘Verminkte toekomst’!Hanneke Tinor-Centi, recensent en literair agent.                                        


 

 

Samenvatting In onschuld

Yara de Best is een 31-jarige single, woonachtig in Hoorn, wiens leven op z'n kop komt te staan als ze op een dag wakker wordt in haar eigen achtertuin. Ze is bont en blauw, schaars gekleed en smerig en kan zich niet herinneren hoe ze daar terechtgekomen is. 

Ze komt in contact met Kyle Hendriks, een oude bekende die hypnotherapeut is. Door middel van hypnose komt ze langzamerhand te weten wat haar voor gruwelijks is overkomen. Yara is door een vreemde in het donker gevangen 
gehouden en gedwongen in haar verleden te duiken, terwijl ze het juist al jarenlang krampachtig probeert te negeren. Elke keer als haar ontvoerder Yara door middel van kernwoorden dwingt na te denken, krijgt haar losbandige leven betekenis. 

De sleutel van haar lot ligt in het verleden en hangt samen met haar tot dan toe altijd best bewaarde, grootste geheim.

 

Uitgave: LetterRijn

ISBN: 978 94 9187 537 3


Over In onschuld:

'In onschuld is goed uitgewerkt met levensechte huiveringwekkende beschrijvingen.'- Biblion

'In onschuld is een sterk psychologisch beladen verhaal waarin het onbekende langzaam steeds meer beeld gaat krijgen. Skaye weet op formidabele wijze voortdurend willekeurige puzzelstukjes op tafel te brengen, alleen legt ze ze niet op de juiste plek. En dat ene alles-verklarende stukje dat het plaatje compleet moet maken, houdt ze angstvallig achter. Naast de verhaallijn die staat als een huis, kent Skaye ook de waarde van goed beschreven en verdiepte karakters en het belang ervan. Beide zijn bij de auteur in goede handen, dat wordt na het lezen van In onschuld wel duidelijk. Met feitelijk drie verhaallijnen die elkaar weten te versterken en ook langzaam opzoeken, wordt de puzzel steeds completer en het beeld duidelijker. Waarbij het neerleggen van het laatste stukje, het uiteindelijke beeld volledig anders laat zijn dan de meeste lezers dachten.'- Thrillzone

'In ‘In onschuld’ combineert Skaye de spanning van een thriller met een flinke dosis erotiek en bewijst hiermee andermaal haar veelzijdigheid.Skaye beheerst de kunst van het doseren. Bovendien weet zij haar erotische scènes geloofwaardig te brengen zonder dat dit banaal of geromantiseerd wordt.Ook in deze, op zichzelf staande thriller, hanteert Skaye een schrijfstijl om van te smullen. Het verhaal leest vlot en de spanningsboog is van dien aard dat wegleggen volstrekt onmogelijk is. Skaye heeft zichzelf met ‘In onschuld’ opnieuw overtroffen!-  Recensent en literair agent Hanneke Tinor-Centi.

'In onschuld is een verhaal dat vlot leest en je niet zomaar loslaat. Je wilt door blijven lezen. Melissa Skaye gebruikt dezelfde fijne schrijfstijl, met eenvoudige korte zinnen en hoofdstukken, als in de VT-reeks. De verhaallijnen komen gaandeweg bij elkaar en uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Een onverwacht einde siert het geheel. Skaye is er wederom in geslaagd om een mooie thriller neer te zetten!' - Vrouwenthrillers.nl

'En dan is daar dé ontknoping en zit je de laatste paar hoofdstukken op het spreekwoordelijke puntje van je stoel! Mooi gedaan en het getuigt van echte schrijverskwaliteit.'- Blog Samenlezen is leuker.

 

 

 

Samenvatting VT1 Virtuele tango:

In Hoorn heeft een nietsontziende moordenaar het voorzien op jonge vrouwen. Hij schuwt geen enkel middel om zijn doel te bereiken en gebruikt het internet als zijn moordplatform. Sanne Philips en Luca Borra, rechercheurs van politie Hoorn, staan voor een raadsel. De dader lijkt onzichtbaar en de doodsoorzaak niet te achterhalen. De situatie wordt nog dramatischer als Faith Binet, een meisje van vijftien, verdwijnt. De tijd dringt en de race tegen de klok begint om Faith levend terug te vinden, voordat er nog meer doden vallen... 

 Uitgave: Ellessy Crime

ISBN: 978 90 8660 217 9

 

Over Virtuele tango:

'Melissa Skaye is de Karin Slaughter van Nederland!'-Vrouwenthrillers.nl 

 'Skaye karakteriseert haar personages uitstekend evenals hun onderlinge relatie. Zij spreidt hiermee een invoelend vermogen ten toon waar menig auteur nog iets van op kan steken.' - Recensent en literair agent Hanneke Tinor-Centi

 'Virtuele tango is een spannende thriller. Goede opbouw naar een verrassende ontknoping.  Met dit boek bewijst Skaye dat ze de titel ‘thrillerauteur’ absoluut verdient!' - Chicklit.nl

'Weer een Nederlandse thriller van een vrouwelijke auteur die aan alle verwachtingen voldoet. Persoonsbeschrijvingen, spanningsopbouw, afwikkeling, alles is goed verzorgd.'- Biblion

'Een super spannende thriller, een juweeltje in zijn soort.' -Boekenbijlage

'Virtuele tango is een pageturner die niet mag ontbreken op je nachtkastje, in je boekenkast of je vakantiekoffer. Een debuut van formaat.' -  Auteur Jacqueline Coppens via Crimezone.nl

'Skaye heeft met Virtuele tango een thriller afgeleverd die staat als een huis!' -Leesfanaten

'Uit de stal van Ellessy Crime een voltreffer!'- Thrillerlezersblog


Samenvatting VT2 Verboden tranen:

Sanne Philips en Luca Borra, rechercheurs bij de politie Hoorn, staan voor een van de moeilijkste zaken uit hun carrière. In het tuinhuis van een groot landhuis worden vier lichamen ontdekt, waarvan twee  in verre staat van ontbinding. Het motief van de dader is een mysterie. De oorspronkelijke bewoners van het huis, Max en Sophie Tildro, zijn om het leven gekomen bij een auto-ongeluk en de huidige bewoner, hun zoon Jack, is al ruim twintig jaar vermist. Zijn toenmalige partner Sarah is eveneens onvindbaar.De rechercheurs duiken in het verleden van Jack en Sarah en stuiten op een aantal onverklaarbare gebeurtenissen. Het auto-ongeluk van Max en Sophie werpt veel vragen op als stalmeester Johan na ruim twintig jaar het stilzwijgen doorbreekt.

Ondertussen krijgen Sanne en Luca te maken met een andere zaak, de vermissing van een oude vrouw. In eerste instantie lijkt dit een losstaande zaak, maar al snel rijst de vraag of deze vermissing verband houdt met de vier moorden. Sanne en Luca moeten alle zeilen bijzetten om te ontrafelen wat er zich in het verleden heeft afgespeeld en welke duistere geheimen de vroegere bewoners verbergen, voordat er nog meer slachtoffers vallen.

 Uitgave: Ellessy Crime

ISBN: 978 90 8660 2445

                                                                     


Over Verboden tranen

Een ijzersterk verhaal!’ –Linda Jansma, thriller-auteur van oa Caleidoscoop, Houvast en Schuilplaats.

'Heerlijk, vlot, verzorgd en een prachtige spanningsboog. Chapeau Skaye!'- Recensent en literair agent Hanneke Tinor-Centi

 'Een pageturner die je bij de strot grijpt en niet meer loslaat!'- WieSchrijftDieBlijftBlog

'Een ongekend ijzersterk goed doordacht verhaal. Een 2e voltreffer van Melissa Skaye!' - ThrillerlezersBlog

'Deze thriller wordt vlot verteld in een spannend verhaal met aansprekende hoofdpersonen. Bloedstollende ontknoping!' - Biblion

'Een boek dat bij de toppers hoort! Melissa Skaye kan zich zeker meten met Karin Slaughter en Judith Visser. Vanaf de eerste bladzijde trekt Skaye de lezer de door haar gecreëerde wereld in, met de juiste spanningsopbouw en intrigerende personages.' - BezetenBoeken

'De plot van 'Verboden tranen' is als een rit in een achtbaan: huiveringwekkend spannend, gruwelijk meeslepend en met een duizelingwekkende snelheid die niet meer te stoppen is. Een echte aanrader!'- Leesfanaten

Samenvatting VT3 Verleden tijd:

In het derde deel van de VT-reeks krijgen Sanne Philips en Luca Borra, rechercheurs bij de politie Hoorn, te maken met twee moordzaken. Hun onderzoek leidt tot zaken uit het verleden die nooit eerder zijn opgelost. Sanne en Luca denken dat ze alles al eens hebben meegemaakt, maar niets is minder waar. Ondertussen kan Sanne haar verleden niet meer verdringen.
Een jonge vrouw heeft te maken met getreiter en dreiging, waardoor ze zich genoodzaakt ziet contact met de recherche op te nemen. Met alle gevolgen van dien.

 


 

Uitgave: Ellessy Crime

ISBN: 978 90 8660 3138

 


Over Verleden tijd:

‘Met deze derde thriller in de VT-reeks zet Melissa Skaye haar sterk stijgende kwaliteitslijn door alsof het de meest normale zaak van de wereld is. ‘Verleden tijd’ blinkt uit door emotionele en psychische lading. Door hun beider getoonde kwetsbaarheid is de ontwikkeling naar warme en menselijke persoonlijkheden bijna groots te noemen. Sanne en Luca zijn niet alleen meer van Skaye maar behoren aan al haar fans toe, de auteur is gewaarschuwd!’- Cees van Rhienen, Thrillzone.

 

'Skaye wordt nog altijd beter! Dit uiterst spannende boek, dat opnieuw verschillende verhaallijnen herbergt, brengt de lezer naar een verrassende ontknoping. Een van de kenmerken van de thrillers van Skaye is het feit dat ze de spanning en onzekerheid heel lang weet vast te houden. ‘Verleden tijd’ wordt met recht een vrouwenthriller van formaat genoemd! Ik ben echter de eigenwijze mening toegedaan dat ook menig man deze thrillers bijzonder zal kunnen waarderen!’- Hanneke Tinor-Centi, recensent en literair agent.